latinica  ћирилица
11/11/2019 |  11:45 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Посебна сједница у функцији одбране Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је данас у Бањалуци да је посебна сједница Народне скупштине Републике Српске у функцији одбране Српске, њених права, надлежност и обавеза потврђених Дејтонским мировним спразумом, а највише његовим анексом четири.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- ОХР и земље које су га подржавале наметали су рјешења која су називали компромисом. Сада знамо да је то лажан компромис на штету Срба и зато је вријеме да се подвуче црта да видимо гдје смо били 1995, а гдје сада скоро 25 година послије - рекао је Додик у обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Он је подсјетио да је циљ "реформи" био јачање државности БиХ, те да од њих не живе боље Срби, Хрвати и Бошњаци, него само странци који имају високе плате.

- Питам вас да ли су реформе и закони који су наметани донијели бољитак БиХ, да ли смо задовољини правосуђем које је наметнуо високи представник и да ли је од почетка било зависно од различитих центара моћи. Проводећи селективну правду правосуђе је довело до још веће подијељености - рекао је Додик.

Повезане вијести:

Додик: Програмска декларација СДА - програм бошњачке политике

Додик: БиХ није правна, функционална, нити одржива

Српска угрожавана и развлашћивана

Посебна сједница НСРС о неуставној трансформацији дејтонске структуре у БиХ

Жунић: Циљ бошњачке политике урушавање Дејтона и јачање централизоване БиХ