X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
11/11/2019 |  15:22 ⇒ 17:25 | Извор: srpskainfo.com

Жунић упутио позив клубовима посланика СДС и ПДП

Игор Жунић, предсједник Клуба посланика СНСД, упутио је позив клубовима посланика СДС и ПДП да на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, која је почела данас, доставе додатак Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Републике Српске.
Игор Жунић  (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Игор Жунић (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Ово је иначе једина тачка дневног реда, а Информација, која се нашла пред посланицима и о којој је уводно излагање имао српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик, заједнички је приједлог странака владајуће већине.

– Позивам вас да доставите додатак Информацији која је на дневном реду, а који ће бити везан за излагање ваших политичких лидера у свом обраћању и да њихови говори буду саставни дио Информације, што ћемо подржати – написао је Жунић.

Додао је како се нада да ће "у интересу заједничких ставова по овом веома значајном питању прихватити иницијативу и на крају, заједно са предлагачима, подржати Информацију".

– Спремни смо и да заједно са вама конципирамо закључке везане за ову информацију, коју ћемо заједно усвојити – стоји на крају писма упућеном клубовима посланика СДС и ПДП.

Подсјећамо, Додик је, након двоипочасовне расправе, данас понудио опозицији да у Информацију за посебну сједницу Народне скупштине угради све што мисли да недостаје, укључујучи и данашње обраћање Мирка Шаровића, Бранислава Бореновића, као и других лидера, Ненада Стевандића и Петра Ђокића.