latinica  ћирилица
12/11/2019 |  15:31 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Додик: Kомшић саопштио Макрону приватни став

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић изнио приватни став у разговору са предсједником Француске Емануелом Макроном којем је рекао да није тачна изјава француског лидера да је БиХ темпирана бомба због пријетњи од повратника са сиријског ратишта.

- То није став Предсједништва. Оно што утврде три члана Предсједништва је став БиХ. То што прича Жељко Комшић његов је лични став - рекао је Додик.

Он је подсјетио да Предсједништво БиХ није донијело одлуку о билатералном састанку Комшића и Макрона. 

- Комшић се налази на мултилатералном скупу којем присуствује и Макрон и сасвим је природно да су имали прилику да се поздраве и попричају. Није у реду да буде оспорен став предсједника тако моћне државе, али то је Комшићев избор. Ја то не бих тако урадио и да сам био у прилици рекао бих да му захваљујем на тачним оцјенама о том питању - каже Додик.

Он је додао да не сматра да је Макрон погријешио у оцјени, те да и он зна да у БиХ нема јединства у вези са питањем радикалних исламиста. 

- Обични људи у БиХ стрепе од тога. Данас имамо вијест да се у БиХ враћа више од 200 људи. БиХ не може да збрине таквих 10 локалних људи, а камоли оне који долазе са стране јер нема никаквог плана. Не бих волио да се практично покаже да је Макрон био у праву и учинићемо све да заштитимо наше грађане - поручио је Додик.

Комшић је изјавио да је искористио прилику да на Мировном форуму у Паризу Макрону каже да изјава коју је дао о БиХ није тачна и да је изазвала узнемиреност у БиХ.