latinica  ћирилица
21/11/2019 |  14:00 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Потписана повеља о братимљењу Језера и Звечана

Начелник општине Језеро Снежана Ружичић и предсједник општине Звечан са Косова и Метохије Иван Тодосијевић потписали су данас повељу о братимљењу двије општине, поводом крсне славе општине Језеро Светог Архангела Михаила - Аранђеловдана.
Језеро - потписивање повеље о братимљењу са Звечаном - Фото: СРНА
Језеро - потписивање повеље о братимљењу са ЗвечаномФото: СРНА

Тодосијевић је рекао новинарима да ће повеља бити звијезда водиља у даљој сарадњи ових општина у области културе, туризма и спорта. Он је нагласио да је посебно емотиван када дође у Републику Српску јер ту живи народ за који су везани и од којег могу много научити.

- Српски народ тренутно има две куће, Србију и Републику Српску, а оне су сазидане на темељу који се зове Косово и Метохија и свима нам је циљ да тај темељ остане чврст - рекао је Тодосијевић и додао да се општина Звечан побратила и са општинама Челинац, Гацко, Билећа и Вишеград.

Ружичићева је навела да је ово важан тренутак за општину Језеро и прилика за бројне заједничке пројекте.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, који је присустовао данашњем потписивању повеље, истакао је да ће братимљења општина утицати на економску, људску и патриотску повезаност народа.

- Срби на Косову и Метохији имају два кључна проблема, неизвијесност и немају безбједност. Они знају да у нашој Републици имају пријатеље који ће стати уз њих и дати им моралну подршку - рекао је Арлов.

Он је захвалио општини Језеро која је помогла пројекат изградње дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" на Косову и Метохији, који је намијењен дјеци са потешкоћама у развоју, те је позвао све општине и локалне заједнице из Републике Српске да то исто учине.

Поводом крсне славе општине Језеро у Храму Светог великомученика кнеза Лазара служена је света архијерејска литургија, након чега су положени вијенци на спомен-обиљежје за 34 погинула борца Војске Републике Српске из ове општине.