latinica  ћирилица
26/12/2019 |  07:56 ⇒ 12:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Потрага за Малчанским берберином; Полиција вјерује да је дјевојчица жива

Полиција Србије цијеле ноћи трагала је за несталом 12-огодишњом Моником Каримановић, као и за њеним могућим, отмичарем - осуђиваним силоватељем Нинославом Јовановићем.

Моникин нестанак пријављен је још у петак поподне, али упркос напорима полиције и мјештана, она још увијек није пронађена.

Јуче је објављено да МУП Србије у вези нестанка Монике трага за мушкарцем, за који ће се испоставити да је осуђивани педофил и силоватељ кога јавност памти по надимку Малчански берберин.

Министарство унутрашњих послова Србије објавило је синоћ и видео снимак скровишта у Орешцу код Књажевца, за које се сматра да је осумњичени Нинослав Јовановић користио да сакрије отету дјевојцицу из Ниша Монику Каримановић.

Директор полиције Србије Владимир Ребић рекао је синоћ у Орешцу да више од 220 полицијских службеника интензивно трага за Моником. Ребић рекао је да вјерује да ће полиција у најскорије вријеме пронаћи дјевојчицу и додао да се потрага наставља и у току ноћи.

- Од када је мајка пријавила њен нестанак, ово је апсолутни приоритет у раду Министарства унутрашњих послова. У потрази су ангажовани припадници полицијских управа у Нишу и Зајечару, Хеликоптерска јединица, Жандармерија, пси трагачи, као и термовизијске камере. Искористили смо све расположиве ресурсе и људске и материјалне и користимо их и даље како би пронашли дјевојчицу - истакао је Ребић.

Ребић је, непосредно прије него што је дошао у Орешац, посјетио родитеље мале Монике, како би их обавијестио шта је полиција до сада предузела.

- На основу доказа до којих смо дошли сматрамо да је извршилац овог кривичног дјела Нинослав Јовановић из Малче. Постоје докази да је он украо једно возило у ком је полиција пронашла његове отиске и трагове који указују да је са њим била и Моника. Утврдили смо да су једно вријеме боравили у овом мјесту, док смо на другом мјесту пронашли Моникин ранац - навео је он.

Према његовим ријечима, полиција има и изјаве два свједока који су потврдили да су Јовановића видјели са дјевојчицом.

Са Ребићем у Орешцу су били и начелници полицијских управа у Нишу и Зајечару са својим полицајцима, као и најискуснији оперативци из сједишта Министарства унутрашњих послова Србије.

Ребић је подсјетио да је Јовановића, који је од 2006. до 2018. године био у затвору на издржавању казне због сексуалних деликата, полиција само неколико дана по изласку поново ухапсила, јер је на друштвеним мрежама слао поруке непримјереног садржаја.

Он је у притвору био до марта ове године.

Повезане вијести:

Хеликоптери, пси трагачи, камере: Монику тражи 220 полицајаца

Лоциран Малчански берберин, води дјевојчицу са собом