latinica  ћирилица
27/12/2019 |  10:05 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Полиција Црне Горе претукла eпископа Mетодија

Црногорска полиција је током протеста против доношења Закона о слободи вјероисповијести, брутално претукла Његово преоствештенство епископа диоклијског Методија, саопштено је из Митрополиције црногорско-приморске.
Епископ диоклијски Методије (фото:mitropolija.com/) -
Епископ диоклијски Методије (фото:mitropolija.com/)

До инцидента је дошло ноћас на мосту на Ђурђевића Тари у општини Пљевља, када су, како се наводи, владику и поједине вјернике оборили на земљу и тукли прендрецима и ногама.

Повријеђена су и два вјерника, који су покушавали да га заштите. Једном је поломљен кук, а другом кључна кост и они су хоспитализовани у пљеваљској болници.

- Овим чином најбоље се потврдила истинитост ријечи црногорског премијера Душка Марковића, који је у Скупштини рекао да полиција не смије да примијени силу против вјерника, какав закон о слободи вјероисповиједања је усвојен и колико су Црква и вјерни народ слободни у савременој Црној Гори - наводе из Митрополије.

Посланици Скупштине Црне Горе усвојили су ноћас спорни Закон о слободи вјероисповијести или увјерења и правном статусу вјерских заједница на сједницу током које је забиљежен низ инцидентата, укључујући и хапшења најмање 18 посланика опозиционог Демократског фронта.

Из СПЦ раније је саопштено да Приједлог закона о слободи вјероисповијести представља основ да држава отме црквену имовину и да ће се тај акт односити на више од 650 светиња, укључујући и манастир Острог.

Повезане вијести:

Мандић, Кнежевић и Зоговић задржани у притвору