latinica  ћирилица
09/01/2020 |  21:22 ⇒ 21:23 | Аутор: СРНА

Чубриловић са француским парламентарцима: Размјена искустава и студената

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је са делегацијом француских парламентараца договорио да сарадња буде настављена размјеном искустава о појединим питањима, те размјеном студената каква је са појединим градовима из Србије.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је, након састанка у Бањалуци, рекао да је делегацију коју је предводио француски сенатор Себастијан Моран упознао о животу и раду Срба и српског народа на простору Балкана.

- На њихово интересовање рекли смо им како функционише Република Српска у оквиру БиХ, које су обавезе Народне скупштине, како она ради, како су представљени остали народи у Народној скупштини као највишем законодавном органу и о многим стварима имамо заједничке погледе - изјавио је Чубриловић новинарима.

Сенатор Моран рекао је да пријатељство између српског и француског народа већ дуго постоји, а да посјета француских парламентараца показује да желе да наставе и ојачају то пријатељство.

- Налазимо се пред истом опасношћу када је ријеч о тероризму и исламском радикализму и размишљамо на исти начин како пронаћи рјешење. Ми смо европски народи и треба заједно да радимо на тим проблемима - додао је Моран.

Он је рекао да ће остати у контакту са Чубриловићем да би пронашли заједничка рјешења, те успоставили размјену студената.