latinica  ћирилица
12/01/2020 |  15:08 ⇒ 15:27 | Аутор: РТРС

Србија шампион свијета! (ФОТО/ВИДЕО)

Тениска репрезентација Србије савладала је у Сиднеју у финалу АТП купа селекцију Шпаније (2:1). Одлучујући поен Србији донио је дубл Новак Ђоковић/Виктор Троицки.

Дубл Новак Ђоковић/ Виктор Троицки "почистио" је са терена шпанску комбинацију Карено Буста/Фелициано Лопез са 2:0. По сетовима је било 6:3, 6:4.

Новак Ђоковић, Душан Лајовић, Виктор Троицки, Никола Ћаћић и Никола Милојевић, предвођени селектором Ненадом Зимоњићем уписали су се у историју - освојили су премијерно издање АТП купа.

Тако су на неки начин наставили гдје су Ненад Зимоњић, Јанко Типсаревић и остали чланови тадашњег тима стали 2006. у Дизелдорфу, када су остали уписани као посљедњи шампиони Свјетског тениског купа, такмичења које је по свему била претеча овог такмичења.

И додали пехару Дејвис купа из 2010. још један велики трофеј за српски тенис.

Претходно је у митском мечу најбољих играча планете Новак Ђоковић донио изједначење у судару са Рафаелом Надалом. Било је 2:0. По сетовима 6:2, 7:6 (4).

Ђоковић/ Троицки (Фото:Cameron Spencer/Getty Images)

У првом мечу Душан Лајовић је поражен од Карена Бусте са 2:0 (7:5, 6:1).

Србија је на путу до трофеја у групној фази у Бризбејну била боља од Јужне Африке (3-0), Француске (2-1) и Чилеа (2-1), да би у четвртфиналу у Сиднеју побиједила Канаду (3-0) и коначно у полуфиналу Русију, такође са 3-0.

Повезане вијести:

Ђоковић 29. пут побиједио Надала; Дубл одлучује шампиона! (ФОТО/ВИДЕО)

Ђоковић - Надал 2:0; Србија изједначила (ФОТО/ВИДЕО)

Лајовић поражен, Србија губи од Шпаније у финалу АТП купа (ВИДЕО)