latinica  ћирилица
22/01/2020 |  18:12 | Аутор: СРНА

Реализовати конкретне пројекте БиХ и Италије (ФОТО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија нагласио је у разговору са амбасадором Италије у БиХ Николом Минасијем да БиХ и Италија имају развијену сарадњу у различитим областима, те исказао спремност да се добри односи искористе и за реализацију конкретних пројеката да би економска сарадња убудуће била подигнута на виши ниво.
Тегелтија-Минаси - Фото: РТРС
Тегелтија-МинасиФото: РТРС

Тегелтија је истакао да је новоформирани Савјет министара у потпуности опредијељен за наставак европских интеграција и додао да процес придруживања ЕУ захтијева посвећеност и координацију свих нивоа власти, уз пуно уважавање уставних надлежности.

На данашњем састанку у Сарајеву разговарано је о политичкој и економској ситуацији у БиХ и региону, са нагласком на развој и унапређење привредне сарадње двије земље, као и о темама у вези са процесом европских интеграција, саопштено је из Савјета министара.

Саговорници су размијенили мишљења и о другим актуелним политичким темама, а амбасадор Минаси је пренио честитке премијера Републике Италије Ђузепеа Контија Тегелтији поводом преузимања нове дужности, додаје се у саопштењу.