latinica  ћирилица
06/02/2020 |  18:50 ⇒ 07/02/2020 | 09:28 | Аутор: РТРС

Цвијановићева са Вилсоном и Говеном о безбједносним изазовима (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је у Вашингтону са извршним потпредсједником Атланског савјета САД Дејмоном Вилсоном.

На састанку је разговарано актуелним безбједносним изазовима са којима се суочава Република Српска и БиХ, као и земље западног Балкана, те о војној будућности БиХ.

Предсједница Српске је изразила увјерење да ће досадашња сарадња са Сједињеним Америчким Државама у области безбједности бити настављена и у наредном периоду, како би ниво безбједности у Републици Српској и БиХ био подигнут на виши ниво.

У оквиру посјете Сједињеним Америчким Државама, Цвијановићева се јуче у Пентагону састала са командантом Националне гарде Мериленда, генералом Тимотијем Говеном.

Цвијановић-Говен (Фото: РТРС)

На састанку је разговарано о могућностима за унапређење досадашње сарадње институција Српске и државе Мериленд, са посебним акцентом на цивилни дио сарадње који подразумијева вјежбе цивилне заштите, сајбер безбједност, те размјену студената и академског особља, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

Подсјећамо, предсједница Српске данас је у Вашингтону присуствовала 68. Националном молитвеном доручку.

Повезане вијести:

Цвијановић-Палмер: Српска подржала "мали Шенген"

Цвијановићева у САД са специјалним представником Стејт Департмента за Холокауст