latinica  ћирилица
15/02/2020 |  15:12 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Српска ће задржати своја уставна овлашћења (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је данас увјерење да ће Српска, преко својих институција, политичким путем успјети да задржи своје уставне надлежности.
Цвијановић и Додик - Фото: СРНА
Цвијановић и ДодикФото: СРНА

- Република Српска жели да задржи своје уставне надлежности...и то је моја порука грађанима Српске. Успјећемо у томе, сигурна сам, преко наших институција и њихове снаге - рекла је Цвијановићева у Београду.

Она је у заједничком обраћању новинарима са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком истакла да ће Српска очувати своје уставне надлежности позивањем на оно што су њене вриједности и њена права и да ће Српска бити одбрањена.

Цвијановићева је прецизирала да ће Република Српска то радити политичким методама и средствима.

- Имамо на располагању много политичких средстава, нека нисмо ни искористили. Према томе, Република Српска ће остати неупитна - нагласила је Цвијановићева.

Она је истакла и да ће одлуке судова /на нивоу БиХ/ које су политички донесене и мотивисане бити третиране на адекватан начин.

- Намјера је да преко нашег засједања у Народној скупштини покажемо какве су девијације прављене у оквиру БиХ под плаштом демократизације и прављења неке функционалне државе, која је дошла скоро па на крај пута - рекла је предсједница Српске.

Према њеним ријечима, када се погледа уназад види се да је све оно што је рађено под плаштом приче о функционалности довело до тога да је ова земља сада још већи експеримент него што је била раније.

Цвијановићева је оцијенила и да је због тога БиХ у предколапсном стању.

Она је напоменула да је тако не зато што је то хтјела Република Српска или било који политичар из Српске, него зато што су на томе предано радили и бошњачка политика и руком под руку са многим странцима.

- Вјерујем да ће Република Српска, јака и стабилна, таква и остати - увијек сам говорила да је важно да очувамо наше институције и ово вријеме показује колико је било важно да чувамо наше институције - рекла је она.

Повезане вијести:

Додик: БиХ неуспјешан и пропао експеримент

Додик: Народ у Српској на референдуму да одлучи о статусу

Састанак представника Срба из региона: Бићемо увијек уз свој народ