latinica  ћирилица
15/02/2020 |  15:42 ⇒ 16:33 | Аутор: СРНА

Додик: БиХ неуспјешан и пропао експеримент (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик констатовао је данас у Београду да је БиХ експеримент међународног фактора и да се полако приближава тренутак када ће се тај експеримент показати као неуспјешан и пропао.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Ми Срби у Републици Српској осјећамо се неслободно и шиканирано и као народ кога мрзе у БиХ. БиХ сигурно није дугорочно мјесто за нас и мислим да се полако приближавамо тренутку када ће се тај експеримент показати као неуспјешан и пропао - нагласио је Додик.

Он је поручио да је пређена црвена линија од међународне заједнице и муслимана, те да је на дјелу реализација декларације коју је донио СДА прије неколико мјесеци.

Додик је констатовао да је видљиво да на тој реализацији раде заједно судије Уставног суда БиХ и многи странци.

- Они покушавају да нам пошаљу поруку да морамо да поштујемо Уставни суд, али ово што имамо, ову накараду на нивоу Сарајева само се зове Уставни суд, али је то је преварантско мјесто, то је за нас окупацијски суд, који треба да коначно разгради цијелу Републику Српску и њена права. Сљедећи корак који видимо да се припремају јесте да одузму права на воде, шуме, касније школе и све што би нашим политичким поступањем дозволили да се деси - указао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је на конференцији за новинаре да је на данашњем састанку са предсједником Србије Александром Вучићем и представницима Срба из региона договорено на који начин ће се међусобно помагати размјењујући информације о статусу и стању.

Он је оцијенио да је ово био добар дан и да је и предсједник Вучић на церемонији рекао да стоји иза свих напора за стабилност и мир у региону, али и иза интереса српског народа гдје год да се налази.

- Упознали смо наше саговорнике о чињеници да подмукло и криминално понашање судија Уставног суда БиХ већ дуже времена урушава наш идентитетски, сада имовински, а касније цјелокупан статусни карактер Републике Српске и да не можемо да пређемо преко овога - истакао је Додик.

Он је истакао да ће се зато у Народној скупштини Републике Српске организовати сједница на којој ће бити донесене све легитимне и легалне одлуке.

- Окупићемо се сви заједно с циљем да Републику Српску стабилизујемо и одбранимо и то је наше право - поручио је Додик, додавши да је Народна скупштина Републике Српске предвиђена као мјесто за све одлуке које су спорне на нивоу БиХ.

Повезане вијести:

Цвијановић: Српска ће задржати своја уставна овлашћења

Додик: Народ у Српској на референдуму да одлучи о статусу