latinica  ћирилица
19/02/2020 |  19:25 | Аутор: СРНА

Дачић: Лицемјеран изостанак реаговања на најаве лобирања Тиране и Приштине

Изостанак реаговања међународне заједнице на најаве Тиране да ће са Приштином склопити споразум о заједничким трошковима за лобирање на признању невисности самопроглашеног Косова, показује врхунац лицемјерја, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић (фото: Sputnik / Radoje Pantović) -
Ивица Дачић (фото: Sputnik / Radoje Pantović)

Дачић је упозорио на чињеницу да је без иједног коментара званичника такозване квинте - САД, Француске, Њемачке, Велике Британије и Италије, као и ЕУ, остала најава албанског министра спољних послова Гента Цакаја да ће на заједничкој сједници влада Албаније и самопроглашеног Косова у Скадру потписати споразум о заједничким трошковима за лобирање за признање Косова.

- Док свакодневно врше притисак да Србија одустане од кампање за повлачење признања Косова, ни реч не кажу о заједничком лобирање Косова и Албаније за признање Косова - рекао је Дачић за Тањуг.

Министар спољних послова Србије упитао је да ли то значи да они подржавају кампању за признање самопроглашеног Косова, а противе се кампањи Србије за повлачење признања.

Он је закључио да њима заправо смета што је број земаља које признају самопроглашено Косово спао на мање од половине чланица УН.