latinica  ћирилица
25/02/2020 |  17:25 ⇒ 17:28 | Аутор: СРНА

Нешић: Остајемо при закљуцима о дјеловању на нивоу БиХ

Предсједништво ДНС-а данас је на сједници у Бањалуци донијело одлуку да остаје при закључцима Народне скупштине Републике Српске о дјеловању на нивоу БиХ, рекао је вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић.
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Тиме смо потврдили ове закључке и ДНС неће одступити од њих, без обзира како ће се понашати остали политички субјекти из Републике Српске - рекао је Нешић новинарима на паузи сједнице Предсједништва ДНС-а.

Он је појаснио да то значи да ДНС наставља континуитет досадашње политике, у којој никада чланови ове странке нису гласли за преношење надлежности са Републике Српске на ниво БиХ.

Нешић је навео да је са предсједником Градског одбора ДНС-а Приједор Драгутином Родићем договорио наставак дјеловања, са основним циљем да ова странка побједи у овој локалној заједници.

- Под тим мислимо на побједу нашег градоначелника на локалним изборима ове године - рекао је Нешић.

Он је напоменуо да ће ДНС 15. марта у Бањалуци одржати и изборну скупштину на којој ће бити биран предсједник ове странке у пуном мандату од четири године.

- Спремамо се за локалне изборе и највјероватније је да ћемо самостално одлучивати о будућим коалиционим партнерима на локланом нивоу, што ћемо препустити градским и општинским организацијама да бирају свог партнера, водећи се интересима грађана који их бирају - рекао је Нешић.