latinica  ћирилица
14/03/2020 |  08:26 ⇒ 09:42 | Аутор: СРНА

Појачана контрола путника и робе

На свим граничним прелазима у БиХ због предострожности од ширења вируса корона појачана је контрола путника и робе, те су током дана могућа дужа чекања на прелазак границе, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Гранични прелаз Брод улаз у Републику Српску (фото:ams-rs.com) -
Гранични прелаз Брод улаз у Републику Српску (фото:ams-rs.com)

Сви међународни гранични прелази са Србијом и Хрватском су у функцији.

Када је ријеч о Црној Гори, са њихове стране Гранична полиција синоћ је затворила граничне прелазе Хум-Шћепан Поље и Витине-Шуле.

За саобраћај су затворени гранични прелази за погранични саобраћај Мали Зворник /на подручју БиХ гранични прелаз Зворник/, гранични прелаз за погранични саобраћај Прибој /на подручју граничног прелаза Мокронози/ и Мост у Цареву Пољу /на подручју БиХ, према Споразуму, у саставу граничног прелаза Увац/ у надлежности Јединице Граничне полиције Вишеград, те гранични прелаз за погранични саобраћај Јамена - скелски гранични прелаз /на подручју БиХ гранични прелаз Доње Црњелово/ у надлежности Јединице Граничне полиције Бијељина.

Због изградње новог граничног прелаза обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, између БиХ и Црне Горе.

Из безбједносних разлога и даље је на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња између БиХ и Хрватске.