latinica  ћирилица
21/04/2020 |  18:12 ⇒ 20:17 | Аутор: СРНА

Хеликоптерски сервис: Процес поништења поступка јавне набавке

Хеликоптерски сервис Републике Српске није набавио хеликоптер и налази се у процесу поништења поступка јавне набавке, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу се додаје да Хеликоптерски сервис Републике Српске у суботу, 18. априла, није имао активности, те да у свом власништву посједује хеликоптер AW 119, регистарског броја E7-PCI.

Поводом објављивања појединих медија о набавци хеликоптера, из Владе Републике Српске истичу да је у складу са инструкцијама Владе и Министарства финансија, а у вези са насталим посљедицама епидемије вируса корона, приликом израде ребаланса буџета одлучено да се одустане од набавке.

- Тако да је приједлог одлуке о стављању ван снаге одлуке о давању сагласности на план утрошка средстава, упућен Влади Републике Српске 7. априла, као и приједлог рјешења о стављању ван снаге рјешења о давању сагласности на спровођење поступка јавне набавке робе - хеликоптера, што је Влада Републике Српске усвојила на сједници 9. априла - додаје се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да ће Хеликоптерски сервис Српске, као уговорни орган донијети одлуку о поништењу поступка јавне набавке хеликоптера, након што одлука о стављању ван снаге одлуке о давању сагласности на план утрошка средстава буде објављена у Службеном гласнику Републике Српске.

Одлука о поништењу поступка јавне набавке биће објављена на порталу јавних набавки и на веб страници Хеликоптерског сервиса Републике Српске, те достављена свим потенцијалним понуђачима.