latinica  ћирилица
22/04/2020 |  13:32 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

У Требињу преминуо првозаражени вирусом корона

У Требињу је преминуо првозаражени вирусом корона.
Болница Требиње - Фото: РТРС
Болница ТребињеФото: РТРС

Из градског Штаба за ванредне ситуације саопштено је да је седамдесетдвогодишњи мушкарац из Требиња, који је данас преминуо на изолационом одјељењу требињске Болнице, јуче по други пут тестиран на вирус корона и да се резултати теста очекују током дана.

- Наш суграђанин је у требињску Болницу примљен 7. априла, када је први пут тестиран на нови вирус корона. Резултати теста потврђени су 10. априла, од када се овај пацијент водио као лице код кога је потврђен вирус корона - наводи се у саопштењу требињског Штаба.

Осим вируса корона - Ковид 19, преминули Требињац имао је и друга обољења.

Након што стигне резултат другог теста, биће познат узрок смрти.

Из градског Штаба за ванредне ситуације упутили су искрене изразе саучешћа породици преминулог Требињца.

Подсјећамо, у Републици Српској у протекла 24 часа од посљедица вируса корона преминуле су двије особе.

У Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске преминула је седамдесетосмогодишња жена из Бањалуке која је имала више хроничних удружених обољења.

У Болници "Србија" у Источном Сарајеву преминула је жена средње животне доби са Пала која је била позитивна на вирус корона.

Жена је преминула у недјељу, 19. априла, усљед посљедичног затајења бубрежне и срчане функције узроковане метаболичком комом и повишеном вриједности шећера у крви, а два дана касније је стигао резултат из Института за јавно здравство Републике Српске да је била позитивна на вирус корона, речено је за Срну из ове здравствене установе.