latinica  ћирилица
17/05/2020 |  10:55 ⇒ 11:02 | Аутор: ТАНЈУГ

Евросонг остаје у Ротердаму 2021. године (ВИДЕО)

Сљедеће године, Евросонг биће одржан у Ротердаму, потврдили је Европска радиодифузна унија, организатор ове манифестације, преносе свјетске агенције.
Евровизија - Фото: Screenshot
ЕвровизијаФото: Screenshot

 Спектакуларне завршнице највећег музичког такмичења Европе ове године није било, али је емитован специјални музички програм "Eurovision: Europe Shine a Light".

Овогодишњи представници 41 земље имали су контакт са љубитељима највећег европског музичког такмичења - онлајн, путем шоу-програма "Eurovision: Europe Shine a Light".

Представници 41 земље учеснице овогодишњег такмичења ујединили су гласове у пјесми "Love Shine a Light", химни првог неодржаног Евросонга.

Музички специјал преносило је 45 земаља, а током двосатног програма гледаоци су се упознали са извођачима који је требало да буду овогодишњи представници на, силом прилика отказаном, такмичењу. Европу су из Србије поздравиле чланице групе "Hurricane".

Синоћ су се гледаоци подсјетили и највећих хитова "Евросонга". Међу њима и "Молитве", нумере којом је Марија Шерифовић довела "Пјесму Евровизије" у Србију.

На позив Европске радиодифузне уније Марија Шерифовић је снимила спот за своју побједничку пјесму на пустим улицама Београда и то у јеку епидемије корона вируса у Србији, наводи РТС.