latinica  ћирилица
20/05/2020 |  17:45 ⇒ 18:01 | Аутор: Агенције

Београд: Позоришне представе на Ташмајдану

Мјузикл "Мамма Миа" Позоришта на Теразијама прва је представа која ће бити изведена на стадиону Ташмајдан, на љетној сцени на коју ће се током јуна и јула преселити београдска позоришта.
Премијера мјузикла “Мама Миа” у Позоришту на Теразијама (Фото: dnevnevesti.rs) -
Премијера мјузикла “Мама Миа” у Позоришту на Теразијама (Фото: dnevnevesti.rs)

Представници београдских позоришта усагласили су заједнички репертоар представа које ће бити извођене крајем јуна и током јула на сцени стадиона Ташмајдан, на састанку у Атељеу 212.

- Усаглашавали смо репертоар наступа различитих анасамбала позоришта на стадиону Ташмајдан и према том плану пред београдску публику изаћи ће прво глумци Позоришта на Теразијама у мјузиклу "'Мамма Миа" у режији Југа Радивојевића - казали су из Позоришта на Теразијама.

Мјузикл "Мамма Миа" настао је инспирисан хитовима легендарне шведске поп групе АББА. Ријеч је о првој поставци на Балкану, а за ово лиценцно остварење и веома захтјеван задатак била је пресудна сарадња са легендарним Јуром Франком, сребрним југословенским олимпијцем из 1984. године.

Раније је најављено да ће се на љетној сцени на Ташмајдану, Београдско драмско позориште представити комадом "Лет изнад кукавичјег гнезда" у режији Жанка Томића са Драганом Бјелогрлићем у главној улози.