latinica  ћирилица
25/05/2020 |  07:39 ⇒ 07:42 | Аутор: РТРС

Бањалука: Од данас љетни режим полазака

Јавни превоз путника на подручју Бањалуке од данас функционише по љетном режиму редова вожње који ће на одређеним правцима бити прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији, саопштено је из бањалучке Градске управе.
Градски превоз (фото: Град Бањалука) -
Градски превоз (фото: Град Бањалука)

У саопштењу је наведено да је ова одлука донесена узимајући у обзир то да се привредна и остале дјелатности на подручју града Бањалуке враћају у функцију, као и због тога што је укинуто ванредно стање и полицијски час.

Из Градске управе наводе да данас почиње и продаја свих врста мјесечних карата, а путници ће са купљеним картама за јун моћи да користе јавни превоз и задњу седмицу маја.

- Укупан број полазака који ће у понедјељак моћи користити грађани на градским линијама је око 800, а на приградском подручју више од 150 и више нема рестрикција полазака у појединим дијеловима дана. Први поласци биће 5.30-6.00 часова, а посљедњи око 22.30, у зависности од линије - саопштено је из Градске управе.

Поступајући по препоруци Института за јавно здравство, из Градске управе апелују да у вријеме када радници користе превоз за долазак на посао и повратак са посла кући, превоз не користе друге категорије становништва.

- Ради заштите путника и возног особља од преношења вируса, путници треба да се понашају у складу са препорукама здравствених институција, а аутобуси ће бити, као и до сада, редовно дезинфиковани - наведено је у саопштењу.

Сви редови вожње биће постављени у аутобусе и на сајт града, а додатне информације могуће је добити приликом куповине мјесечних карата, као и у градском Одјељењу за саобраћај и путеве на број телефона 051/244-444, локал 481.