X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
03/06/2020 |  14:18 ⇒ 14:21 | Извор: СРНА

Црнадак о издавању нелегалних виза

Некадашњи министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак дошао је данас у Граничну полицију БиХ како би се изјаснио о својим сазнањима када је ријеч о издавању нелегалних виза држављанима Пакистана.
Игор Црнадак - Фото: СРНА
Игор ЦрнадакФото: СРНА

Из Граничне полиције БиХ је речено за "Дневни аваз" да је ова полицијска агенција током 2019. године Тужилаштву БиХ доставила информацију о незаконитом начину прибављања виза БиХ држављанима Пакистана у Амбасади БиХ у Исламабаду, који су приликом аплицирања за визу БиХ давали погрешне податке или прикривали околности важне за издавање визе или су исте добијали на незаконит начин уз помоћ трећих особа, а да је стварна намјера прибављања визе БиХ била да искористе територију БиХ за одлазак у земље ЕУ.

- Након што је Тужилаштво БиХ у 2020. години доставило Граничној полицији БиХ наредбу за предузимање одређених истражних радњи с циљем прикупљања доказа о почињеном кривичном дјелу, као и захтјев за достављањем информација, Гранична полиција је у протеклом периоду предузела наложене мјере и радње о чему је Тужилаштву БиХ доставила извјештај - наводе у Граничној полицији.

У току су провјере и у вези са издавањем туристичких виза Ирачанима. Гранична полиција БиХ вратила је крајем прошле године са сарајевског аеродрома 50 држављана Ирака који су имали туристичке визе, а које су, како се касније признали, плаћене путем посредника у Амбасади БиХ у Јордану по 1.000 евра.

Истраге у оба предмета води Тужилаштво БиХ и Централно истражно одјељење Граничне полиције.