latinica  ћирилица
04/06/2020 |  16:04 ⇒ 16:10 | Аутор: РТРС

Сједница Скупштине града Бањалука 24. јуна

Редовна сједница Скупштине града Бањалука, биће одржана 24. јуна, одлучио је данас Колегијум градског парламента.
Бањалука: Колегијум градског парламента (фото:banjaluka.rs.ba) -
Бањалука: Колегијум градског парламента (фото:banjaluka.rs.ba)

Преглед материјала за ову редовну сједницу, 40. по реду, разматраће скупштински Колегијум на сједници која ће бити одржана у четвртак, 11. јуна, саопштено је данас након сједнице Колегијума бањалучког парламента.

Током данашње сједнице Колегијума одлучено је да би још једна сједница градског парламента требала да буде одржана средином јула.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се, иако је још на снази много мјера предострожности, постепено враћају редовне активности.

- Још од фебруара и марта на чекању се налазе десетине тачака из редовних дјелатности Градске управе и Скупштине града Бањалука. У овом моменту, више од 60 тачака требало би да се нађе на јунској редовној сједници - навео је Радојичић.

Радојичић је истакао да приједлог ребаланса буџета града неће бити разматран на тој сједници, с обзиром на то да се у наредном периоду мора пратити развој не само епидемије, него и економско-финансијских посљедица.

Према ријечима Радојичића, поремећај јавних финансија је велики и у глобалној економији, па је потребно вријеме за сагледавање тих трендова.

Када је ријеч о одржавању сједница до краја године, Радојичић је истакао да посебан проблем могу представљати заказани локални избори, јер ће на јесен практично два или три мјесеца органи Скупштине града бити практично нефункционални, што може довести у питање доношење свих важнијих докумената за наредну годину.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић рекао је да су стечени услови за одржавање редовних сједница и да, према обавјештењу из ресорног министарства, није потребна сагласност Републичког штаба за ванредне ситуације.

- Неопходно је да се придржавамо свих мјера за боравак у затвореном. У зависности од епидемиолошке ситуације, сједница ће бити одржана или у скупштинској сали или Банском двору - навео је Талић.