latinica  ћирилица
16/06/2020 |  14:00 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

Броћета: Мигрантски кампови на српској земљи доказ да прогон Срба и даље траје

Делегат из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ Горан Броћета рекао је данас Срни да прогон Срба са подручја ФБиХ и даље траје, а доказ томе су мигрантски кампови на српској земљи, те позвао Предсједништво БиХ да се такав вид истребљења Срба у ФБиХ хитно заустави.

- Прогон српског живља на подручју ФБиХ и даље траје. Ми смо 1995. године протјерани војном силом, а сада то чини поличко Сарајево. Позивам Предсједништво БиХ да се овакав вид истријебљења Срба у ФБиХ хитно заустави, јер мигранти уживају већа права од повратника па и од комплетног становништва БиХ - рекао је Броћета.

Он је навео да се, према његовим сазнањима, мигрантски камп у Липи шири и на српску имовину, те да је такав однос политичког Сарајева јасна слика да Срби нису добродошли на своја вјековна огњишта.

- Српски представници власти треба да су они који избрани српским гласовима у већинским српским срединама, а не они који представљају Србе преко саарајевских политичких партија. Ово говорим јер се такви људи нису никако огласили поводом проблема са мигрантском кризом који је ескалирао у Унско-санском кантону - рекао је Броћета.

Броћета је додао да се изградња мигрантског кампа у српском селу Липа искористила у пандемији јер су на снази биле одређене наредбе.

- ФБиХ не жели добро Србима бар тако говоре потези који се повлаче, али ми нећемо дозволити да се икада више на српској земљи понови Липа. Вратили смо се на своја огњишта и не желимо да их поново напуштамо због миграната којих је сваким даном све више - нагласио је Броћета.