latinica  ћирилица
28/06/2020 |  19:47 ⇒ 29/06/2020 | 06:43 | Аутор: СРНА

Радојичић: Окупљање за Бањалуку је наш заједнички програм (ВИДЕО)

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Игор оцијенио је да је коалиција, која је данас потписала споразум о сарадњи, обједињена око концепта да Бањалука буде регионални центар.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Бањалука иде добрим путем. Окупили смо се око концепта да ово буде модеран европски град са развијеним спортом, културом, високом запосленошћу и ријешеним комуналним проблемима - рекао је Радојичић новинарима.

Он је додао је ова коалиција обједињена око концепта да Бањалука буде поносан главни град Републике Српске у који ће гледати све локалне заједнице.

Радојичић је истакао значај Видовдана у српској традицији и историји, те додао да људи на Видовдан обично позивају на слогу и на јединство.

Он је рекао да се данас из Бањалуке шаље порука слоге, будући да је обједињено 10 политичких партија око Бањалуке.

- Окупљање за Бањалуку је у ствари наш заједнички програм. Радили смо претходне четири године у једном мањем формату са мање партија него што их је данас окупљено на програму који се звао "Бањалука 2025". Урадили смо много, а посла има још више. Овдје смо окупљени даље да мијењамо, да градимо и да то траје - истакао је Радојичић.

Радојичић је потписао коалициони споразум са предсједницима градских одбора ДЕМОС-а, НДП-а, ДНС-а, СП-а, Уједињене Српске, СПС-а, Партије уједињених пензионера, Полиграф-а и Прве Српске демократске странке.

Потписивању споразуму присуствовали су лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић, предсједници ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, Социјалистичке партије Петар Ђокић, НДП-а Дргана Чавић, Социјалистичке партије Републике Српске Горан Селак.