latinica  ћирилица
20/08/2020 |  14:12 ⇒ 16:50 | Аутор: СРНА

Вучић: Очекујем одлуке Народне скупштине Српске

Предсједник Србије Алекандар Вучић изјавио је данас да нови сазив Скупштине Србије чека борба око Косова и Метохије и други велики изазови.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

- Предстоји нам борба око Косова и Метохије, а данас сам добио и одређене папире из Републике Српске које морам добро да проучим па онда на њих да реагујем и видим како ћемо по том питању и шта да радимо. Очекујем и одређене одлуке Народне скупштине Републике Српске - рекао је Вучић, не прецизирајући о чему је конкретно ријеч.

Он је изразио увјерење да ће се Београд политички ауторитетом успјети да заштити манастир Високи Дечани на Косову и Метохији.

- Не можемо да обећамо јер немамо фактичку власт послijе повлачења војске и полције...Сталним указивањем и великом борбом увjерен сам да ћемо бити у стању да сачувамо наше светиње - рекао је Вучић за Телевизију Пинк.

Вучић је рекао да ће то бити тема и разговора у Бриселу, те констатовао да неће бити лако да се заштите српске светиње.

Говрећи о предстојећем састанку делегација Београда и Приштине у Бијелој кући, Вучић је поновио да неће да призна независност Косова и да у Вашингтону може бити разговора само о утврђеним темама.

- Идемо у Вашингтон да разговарамо о утврђеним темама. Можемо да разговармао о свакој теми, али да они добију све, а ми ништа и да их признамо, тај филм неће гледати - рекао је Вучић.