latinica  ћирилица
07/09/2020 |  14:19 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

НСРС подржала изјаву Додика о виталном националном интересу (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске на посебној сједници подржала је изјаву коју је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поднио на одлуку хрватског и бошњачког члана Предсједништва, којом се прихвата приједлог Меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије БиХ и Међународне фондације за изборне системе ИФЕС.
НСРС - Скупштинска сала -
НСРС - Скупштинска сала

НСРС је потврдила витални национални интерес који је покренуо српски члан Предсједнштва БиХ Милорад Додик и ова одлука неће ступити на снагу.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници двотрећинском већином је потврдила изјаву српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да је одлука Предсједништва БиХ, усвојена без консензуса на 15. редовној сједници Предсједништва, одржаној 27. августа 2020, веома штетна по виталне интересе Републике Српске, саопштено је из НСРС

Парламент Српске је потврдио изјаву Додика да je по виталне интересе Републике Српске веома штетна одлука о одобравању закључивања Меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије БиХ и Међународне фондације за изборне системе (ИФЕС).

Повезане вијести:

Додик: Меморандумом се задире у суверенитет избора (ФОТО/ВИДЕО)