latinica  ћирилица
18/09/2020 |  16:16 ⇒ 16:29 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић: Поздрав за браћу, честитке Цркви у Црној Гори

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић упутио је честитке и захвалност Српској православној цркви у Црној Гори поводом организовања 21. Дјечијег сабора, који се традиционално одржава на Цетињу уочи почетка школске године.

На сабору, полазници школа вјеронауке из свих крајева Црне Горе показаће своје умијеће из вјеронауке, цртања, рецитовања, хорског и соло пјевања.

Тим поводом, Ђоковић је учесницима сабора послао посебну поруку.

- Прије свега бих хтио да вас замолим да носите весеље, радост, осмијех и безбрижност коју имате сада кроз читав ваш живот, у великој количини, колико год можете, и да се када вам је тешко, увијек враћате свом срцу и својој доброти, искреним емоцијама, најважнијим емоцијама и вриједностима у животу, а то су љубав, мир, спокој, склад и саосјећање - рекао је Ђоковић.

Учесницима Дјечијег сабора поручио и да буду храбри и одважни упркос томе што ће, како је навео, кроз живот наилазити на много отпора и осуда ако су другачији.

- И требате да будете другачији, тежите да будете најбоља и најоригиналнија верзија себе, само тако можете да испуните своју животну мисију - истакао је Ђоковић и додао: Можете слободно да маштате и да стварате свој свијет и реалност коју ви сматрате да је најбоља за вас и за људе око вас, али имајте на уму да нисте сами, волите природу, разумите свијет у коме живите, јер само на тај начин можете да будете усклађени и испуњени.

Ђоковић их је посавјетовао и да, шта год буду изабрали да раде професионално, душа, срце и ум морају да буду избалансирани, јер, како је указао, у данашњем материјалном свијету нас подсјећају како треба да живимо из главе.

- Све је то у реду, али све рјеђе се подсјећају људи на оно што је истински најбитније, а то је дух, срце, љубав и мир -  закључио је Ђоковић, пренио је портал Ин4с.