latinica  ћирилица
18/09/2020 |  21:03 ⇒ 21:03 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Полиција и тужилаштво главне препреке за борбу против криминала

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић рекао је да су главне препреке у борби против криминала и корупције у Црној Гори полиција и тужилаштво за које сматра да су у функцији актуелне власти и група блиских носиоцима власти.
Здравко Кривокапић (фото:агенције) -
Здравко Кривокапић (фото:агенције)

- Директног кривца налазим у управи полиције и тужилаштву што значи да неко не ради свој посао како треба или га дефинише на нивоу партијске подобности и послушности. Јесте Црна Гора повезана родбински, јер смо ми мали простор и свако свакога зна и то представља потенцијалну опасност за дјеловање непотизма и свих облика корупције - рекао је Кривокапић.

Он је додао да представници побједничких коалиција желе да искажу сваки примјер корупције, "да народ буде упознат са тим и да медији и невладине организације буду четврти стуб који ће указивати на било коју злоупотребу".

Поводом прославе његове изборне побједе у Србији и Републици Српској, Кривокапић је нагласио да све то што се дешавало у региону има своје двије слике.

- Једна је слика еуфорије која се десила и у Србији и Републици Српској, и друга, која ме помало забринула, да је овај дио који се тиче бошњачког дијела ФБиХ то доживио као велику опасност за распиривање неких националних осјећаја, јер свједоци смо, моје годиште и ја, шта то значи присјећати се тих деведесетих година - рекао је Кривокапић за Дојче веле.

Он је истакао да има само једну поруку, а то је да се у Црној Гори "десила демократија и слобода".

- Ако се то десило, а неко се плаши тога, онда су то неки други проблеми - рекао је Кривокапић.

Он је додао да га не интересују ставови појединих лидера који покушавају сваку ситуацију да прикажу као своју побједу.

- Ово је побједа црногорског народа, који је јасно исказао шта жели. Ми желимо помирење по свим основама са свима и не можемо ми да угрозимо никога - нагласио је Кривокапић.