latinica  ћирилица
28/09/2020 |  15:02 ⇒ 19:50 | Аутор: СРНА

Мост на Рачи - пројекат који додатно јача односе Српске и Србије

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић изјавио је данас да је изградња новог моста на Рачи јача већ изузетно добре односе Србије и Републике Српске.
Мост на Сави (фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Мост на Сави (фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

- Сваки мост, а нарочито овај на Сави код Раче, од изузетног је значаја и увијек је повезивао Србију, Републику Српску и БиХ. Колико је ово значајан пројекат и за Републику Српску говори податак да смо ми већ завршили процес експропријације и имамо одређене планске документе који ће омогућити почетак изградње дионице ауто-пута од Раче до Бијељине - рекао је Поповић.

Према његовим ријечима, то ће омогучити грађанима далеко квалитетнију комуникацију и бољи проток робе, ојачати изузетно добре односе између Србије и Републике Српске, уз наду и Србије и БиХ.

Поповић је, након што је са ресорним министрима у Савјету министара и Влади Србије посјетио градилишту новог моста на Сави у Рачи, рекао да радови теку планираном динамиком, уз обећања да ће они ићи и испред зацртних уговорних рокова.

Бијељински градоначелник Мићо Мићић рекао је новинарима да су за наставак ауто-пута од Раче до Бијељине већ завршени идејно рјешење, траса и највећи дио имовински односа, од 437 парцела потписано је 420 уговора са власницима земљишта.

- Ауто-пут је најзначајнији пројекат за Семберију - истакао је Мићић и навео да ће његову изградњу финансирати владе Србије и Републике Српске.

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић обишли су данас градилиште моста преко ријеке Саве на дионици ауто-пута Сремска Рача-Кузмин. Обиласку градилишта присуствовали су и министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић, турски амбасадор у Србији Танжу Билгич, као и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.