latinica  ћирилица
23/10/2020 |  19:23 ⇒ 19:27 | Аутор: СРНА

Нови спортско-рекреативни садржаји у бањалучком насељу Симе Матавуља (ФОТО)

Станари у бањалучком насељу Симе Матавуља добили су нове спортско-рекреативне садржаје, у оквиру плана којим се настоји да у сваком градском насељу буде изграђено што више простора за рекреативне активности.
Бањалука: Насеље Симе Матавуља - Фото: Facebook
Бањалука: Насеље Симе МатавуљаФото: Facebook

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је новинарима да је овдје сада комплекс са више нових простора и садржаја, што ће ову локацију учинити пријатним мјестом за дружење и за бављење различитим спортовима и рекреацијом.

- Уједно, може нам убудуће бити образац за уређење других градских насеља гдје има довољно простора - истакао је Радојичић, након обиласка.

Он је навео да су на овој локацији изграђени нови терени за баскет и боћање, стаза за трчање, пјешачке стазе, те подсјетио да су раније саграђени и сада обновљени терени за фудбал, одбојку и теретану на отвореном.

Један од покретача ове иницијативе Саша Кецман рекао је да станари овог дијела града сада имају на располагању бројне садржаје, за спортисте и рекреативце, али и за власнике кућних љубимаца.

- И за оне нешто старије суграђане у нашем насељу имамо уређене стазе за шетњу, тако да имамо довољно садржаја за лијепо испуњен дан - истакао је Кецман.

На платоу између Улице Драге Малића и транзита, уз ове нове садржаје за спорт и рекреацију, саграђена су и два парка за псе са првим самоуслужним простором за купање кућњих љубимаца.

Цијели простор у насељу додатно је озелењен, односно засађене су нове саднице смрче, платана и јоргована.