latinica  ћирилица
01/12/2020 |  20:07 ⇒ 02/12/2020 | 07:27 | Аутор: РТРС

Посланици размотрили други ребаланс буџета (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске размотрила је Приједлог другог ребаланса буџета Српске за ову годину, чија укупна планирана средства износе 3,636 милијарди КМ и увећана су за 23 милиона КМ, односно 0,6 одсто у односу на први ребаланс.
Сједница НСРС - Фото: РТРС
Сједница НСРСФото: РТРС

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла да ће буџет Српске за наредну годину бити врло рестриктиван и фокусиран на повећање инвестиција.

Она је рекла и да се ресорно министарство понаша економично да би редовно била испуњена сва давања из буџета.

Посланици су претходно размотрили Приједлог закона о измјенама Закона о извршењу буџета Српске за 2020. годину и Извјештај о привременом одступању консолидованог буџетског дефицита од фискалних правила.

Посланици су окончали и обједињену расправу о Приједлогу закона о допуни Закона о посебним републичким таксама, Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о комуналним таксама, Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о административним таксама и Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак - по хитном поступку.

Сједница ће бити настављена сутра у 10.00 часова, уз пренос на РТРС плусу и нашем порталу.

Преостале тачке дневног реда: Приједлог закона о факторингу, Нацрт закона о стицању статуса самосталног умјетника и самосталног стручњака у култури, Извјештаји по основу Закона о фискалној одговорности у Републици Српској, Извјештај Фискалног савјета Републике Српске о спровођењу Закона о фискалној одговорности у Републици Српској за 2019. годину, Извјештај Фискалног савјета Републике Српске о раду за период 1.1.2019-31.12.2019. године и Избор и именовања.