latinica  ћирилица
09/12/2020 |  21:41 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Постоје материјални докази да говорим истину (ВИДЕО)

У БиХ је створен је такав амбијент, прије свега преко СДА, који контролише многе медије, да сваки незаконит акт према мени се поздравља и има пуну подршку, истакао је Милан Тегелтија, предсједник Високог судског и тужилачког савјета у нашој емисији Телеринг.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Нагласио је да је и као човјек и као предсједник ВСТС-а у Сарајеву изложен огромној количини незаконитости и дехуманизацији.

- Па чак и да настрадам, да ме неко убије, било би да фолирам, или да сам заслужио, по некој теорији завјере. У Сарајеву радим шест и по година, и већ пет година се носим са тешким оптужбама, дискредитацијама, лажним оптужбама, под присмотром сам. Очито да је жеља да ме сломе. Мојом смјеном или оставком десиће се пуно тога, али неће се десити ништа на квалитету правосуђа у БиХ - истакао је Тегелтија.

Тегелтија се поново дотакао снимка који се појавио у медијима.

- Имате на интернету програме којима сваки тинејџер од 15 година може направити било какав снимак. Постоји разлог, да бисте о аудио и видео запису уопште разговорали, морате имати дозволу за законит начин прикупљања података, и да нико не злоупотребљава своју улогу током самог процеса прислушкивања. Да би уопште разговорали у контексту чињенице о аудио или видео запису, он мора бити законит - наглашава Тегелтија.

Предсједник Високог судског и тужилачког савјета потврдио је да је на снимку вјероватно његов глас, али да то ништа не значи.  

- Могу да потврдим да онај глас личи на мој. Ја јесам много пута разговарао са госпођом Буха. Из принципијелних разлога ја не могу и нећу уопште да коментаришем нешто што није настало законито. Свака даља расправа о том аудио запису је деградирајућа за мене. Да ли је нормално да се предједник ВСТС снима? Па нисам ја био на плажи, већ је нарушен мој приватни посјед - поручио је Тегелтија.

Тегелтија је нагласио да је прије годину и по сазнао да се врши његово незаконито праћење, снимање, ухођење.

- Те информације сам саопштио диркетору ОБА Осману Мехемдагићу, и он ми је рекао да ништа не зна и да ће провјерити. Касније ми је потврдио да је то истина, и да он нема ништа с тим, већ да то раде неки дијелови одметнуте службе, и да ће он лично учинити да то престане - наставио је причу Тегелтија.

Истакао је да није могао раније изаћи у јавност са таквим ставом, али сада може, јер постоје материјални докази да је то све истина.

- Разлози за моје прислушкивање су комплексни. Дијјелови службе које Мехмедагић не контролише, бар како он каже, повезани су са људима из СДА, и они иду у смјене свих кадрова који раде против интереса странке Бакира Изетбеговића. Ово је операција, а циљ је потпуно овладати правосудним системом - нагласио је Тегелтија.

Истакао је да ову операцију воде људи из СДА или који су блиски овој странци

Нагласио је да постоје више циљева ове операције.

- Краткорочни циљ операције је Милан Тегелтија и то "сломити" њега као прву степеницу како би се превладало свим карикама правосудног система. Сљедећи циљ је потпуна контрола друштевно-политичке структуре у БиХ и потпуни надзор над друштвеним, политичиким и економским процесим путем правосуђа и обвјештајних и параобеавјештајних структура - истакао је он.

Повезане вијести:

"У случају оставке, насљеђује ме Србин из Српске" (ВИДЕО)