latinica  ћирилица
17/01/2021 |  11:24 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Некадашњи чланови бањалучког ДНС-а прешли у СНСД (ВИДЕО)

Некадашњи чланови Градског одбора ДНС-а Бањалука приступили су СНСД-у.
Некадашњи чланови бањалучког ДНС-а прешли у СНСД - Фото: Тwitter
Некадашњи чланови бањалучког ДНС-а прешли у СНСДФото: Тwitter

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да су бивши чланови Демократског народног савеза Боривој Обрадовић и Бојан Пећанац, као и велики број активиста ове странке прешли су у Савез независних социјалдемократа.

Иначе, Обрадовић и Пећанац су одборници у Скупштини града Бањалука, па ће СНСД сада имати 11 одборника.

- Ради се о људима који ће радити на нашој структури и радујем се њиховом приступању - рекао је он.

Додик је то назвао снажним импулсом, додавши да због његове болести то нису могли да учине раније.

- Ово је снажан импулс снази СНСД-а и драго ми је што су окупљени са нама заједно око Републике Српске и Бањалуке - рекао је Додик.

Он је навео да СНСД има намјеру да одржи састанке у градској организацији и изабере ново руководство.

Додик је рекао да данас у просторијама СНСД-а нису били сви људи из ДНС-а који су постали чланови СНСД-а, јер због пандемије нису могли сви да дођу.

- У неколико наврата ћемо завршити ову причу, а када се процедура око израде чланских карата заврши, онда ћемо уприличити церемонију њихове додјеле - рекао је Додик.

Обрадовић је изразио задовољство приступањем Савезу независних социјалдемократа, истакавши да је то највећа странка у Српској која ће побиједити на општим изборима.

- Донијели смо одлуку да изаберемо СНСД јер сматрамо да је ово најснажнија партија је у Републици Српској која брани интересе - рекао је Обрадовић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић из СНСД-а изразио је задовољство што су, како је навео, овако квалитетни кадрови приступили СНСД-у.

- Важно је напоменути да је Клуб одборника СНСД-а у градској Скупштини јачи за два одборника. Такве договоре смо већ имали и мислим да ово неће бити престанак повећања броја људи и одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука - рекао је Илић.