latinica  ћирилица
01/04/2021 |  14:37 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Влада донијела Уредбу о поступку додјеле средстава угоститељима

Влада Републике Српске донијела је данас Уредбу о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона за период октобар - децембар 2020. године.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Привредним субјектима, који испуњавају услове прописане Уредбом, биће уплаћени порези и доприноси на плату по сваком запосленом раднику пријављеном на пуно радно вријеме или предузетнику који није обвезник доприноса на основу радног односа или корисник права на пензију, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак за период октобар - децембар 2020. године.

Циљ доношења уредбе је пружање подршке за одржавање ликвидности привредним субјектима, који обављају угостититељску дјелатност у објектима за смјештај, дјелатност туристичке агенције и извођачку умјетност, а с обзиром на постојећу епидемиолошку ситуацију трпе штетне посљедице због смањења обима пословања, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.