latinica  ћирилица
08/04/2021 |  14:11 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

Млади Фочаци први пут у "Ритму Европе"

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и извршни директор омладинског музичког такмичења "Ритам Европе" Давид Макевић потписали су данас уговор о учешћу младих талената из Фоче на овом европском фестивалу.
Ритам Европе - Фото: РТРС
Ритам ЕвропеФото: РТРС

Вукадиновић је рекао да је, овим уговором о сарадњи општине са "Ритмом Европе", Фоча постала 15. локална заједница у Српској која учествује у "Дјечијој Евровизији".

- Радује ме чињеница да ћемо омладину Фоче узраста од 12 до 21 године која има таленат за бављење музиком и ритмиком представити да на најбољи начин, а такође и све наше туристичке потенцијале. То је највећи музички фестивал у овом дијелу Европе - навео је Вукадиновић.

"Ритам Европе" је такмичење на којем дјеца и омладина из Србије, Црне Горе и Републике Српске пјевају пјесме са Евровизије, а које се, између осталог, емитује и на Радио-телевизији Републике Српске.

Извршни директор "Ритма Европе" Давид Макевић напоменуо је да ће се аудиција за избор такмичара одржати у наредних 15 до 20 дана у Центру за културу и информисање у Фочи, који је један од партнера такмичења.

- Дјеци и омладини која желе да се прикључе нашем телевизијском формату биће омогућена бесплатна обука и да се, између осталог, представе на једном од језика европских земаља које су укључене у велику Евровизију, тако да смо ми `мала Евровизија` на Балкану. Вјерујем да ћемо пронаћи дјецу и да ћемо успјешно реализовати овај пројекат - рекао је Макевић.

Уз Центар за културу и информисање, партнери "Ритма Европе" у Фочи су и Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво "Побратимство".