latinica  ћирилица
24/04/2021 |  12:55 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

Деђански: Покушај снимања састанка у Бањалуци - непримјерено и срамотно (АУДИО)

Политички аналитичар Стевица Деђански рекао је да иза покушаја тајног снимања састанка предсједника Србије Александра Вучића, званичника Српске и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића стоје два разлога и да су оба катастрофална за интересе српског народа и Републике Српске.


Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com) -
Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com)

Деђански каже да је посјета делегације Србије предвођене Вучићем требало да покаже блиске и најбоље односе Републике Српске и Србије, а претворила се у аферу због покушаја градоначелника Бањалуке да сними састанак и прислушкује Вучића.

- Сада то демантују из Кабинета градоначелника, али ту постоје и дисонантни тонови. Станивуковић је рекао, када су га ухватили, да није знао да не треба да има бубицу, а послије је дошао деманти да та "бубица" и није била "бубица" већ је служила њему да снима културно-умјетнички програм или неки такав програм. Заиста биједна објашњења - каже Деђански.

Он наводи да иза тога стоје два разлога.

- Први разлог је да је Станивуковић хтио да прави личну архиву коју би послије користио у политичкој борби, а питање је шта би питао и шта би радио да "бубица" није откривена и како би текао састанак. Други је да то ради за неку другу страну силу која је то хтјела да искористи - рекао је Деђански.

Он је додао да, поред тога што је то лоше за интересе српског народа и Српске, такође и непримјерено и срамотно.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изазвао је реакцију протокола предсједника Србије Александра Вучића у четвртак, 22. априла, када је на састанак руководства Републике Српске и Србије у Бањалуци ушао са "бубицом" и покушао да га снима, али му је одузета.