latinica  ћирилица
03/05/2021 |  12:13 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

Награда за "Кримску бајку" пјесникиње Здравке Бабић (ВИДЕО)

Здравка Бабић, књижевница из Билеће, чланица Удружења књижевника Републике Српске - Подружнице Требиње, на Међународном књижевном конкурсу на Криму, освојила је прву награду.
Здравка Бабић - Фото: РТРС
Здравка БабићФото: РТРС

Због пандемије ова књижевна смотра одржана је путем интернет платформи, а Здравкина "Кримска бајка", у завидној конкуренцији, проглашена је за најбољу.

Међународни књижевни сусрети "Чеховљева јесен" који се одржавају на Криму, због пандемије корона вируса, умјесто у јесен прошле године, одржани су у прољеће ове.

Умјесто сусрета књижевника на обали Црног мора, ове године на интернет платформама.

У конкуренцији радова умјетника из педесет земаља, Здравка Бабић је заслужила најсјајније одличје.

Награђена "Кримска бајка" на неки начин је, каже, ујединила књижевни простор од Републике Српске до Русије, и кроз пјесничке слике спојила књижевне сусрете у Крупи на Врбасу и на Криму.

Здравка Бабић је до сада објавила четири књиге поезије. У плану је и пета, у којој ће осим кроз поезију, свој умјетнички сензибилитет изразити у форми кратке приче.

Пјеснички израз поетесе из Билеће сазријевао је од првих радова до данас, од љубавне лирике до мисаоне поезије. У новој петој књизи је и поема посвећена митрополиту Амфилохију и одбрани светиња.