latinica  ћирилица
24/05/2021 |  16:44 ⇒ 22:27 | Аутор: РТРС

Делегација Црне Горе стигла у Бањалуку (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић дочекао је данас на Аеродрому Бањалука делегацију Црне Горе коју предводи предсједник Владе Здравко Кривокапић.
Дочек Кривокапића - Фото: РТРС
Дочек КривокапићаФото: РТРС

Кривокапић ће сутра разговарати са највишим званичницима Републике Српске, а планирано је да на бањалучком Факултету политичких наука одржи предавање.

Подсјећамо, 11. маја је званично у присуству Кривокапића и предсједнице Српске Жељке Цвијановић укинута путарина на путу Требиње-Херцег Нови. То је тада означено као симболичан, али важан гест који упућује на важност пријатељских односа и веза Подгорице и Бањалуке.

Тада је напоменуто да ће ускоро четири гранична прелаза између Црне Горе и БиХ бити претворена у интегралне и да ће на њима бити успостављени скенери за прелазак границе и провјеру транспорта роба из обе земље по скраћеној процедури.

Кривокапић и Вишковић (Фото: РТРС)

Кривокапић је имао кратак састанак са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком у Атини, на маргинама "Делфи" економског форума. 

На састанку је подржана идеја о интегрисаним прелазима, али је и најављена могућност увођења авио-линије која би спојила Бањалуку са црногорским приморјем.

Повезане вијести:

Kонкретизовати започете инфраструктурне и енергетске пројекте

Кривокапић: Приоритет економска сарадња; Тегелтија: Нема отворених питања (ФОТО/ВИДЕО)