latinica  ћирилица
01/06/2021 |  15:05 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Некомпетентни људи са стране желе да креирају процесе у Српској и БиХ (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Република Српска не прихвата наметнута рјешења, али је отворена за партнерство, разговоре и легалне процедуре избора било кога.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Оно што се дешава БиХ је тешки експериментализам који површно раде некомпетентни људи са стране - рекла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, такви људи желе да креирају процесе у Републици Српској и БиХ.

Цвијановић очекује конструктиван састанак сутра у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем на којем ће Република Српска саопштити своје ставове.

- Република Српска је већ кроз своје институције, првенствено кроз закључке Народне скупштине Републике Српске износила ставове о кршењима Дејтонског споразума и одлукама високог представника - напоменула је Цвијановић.

Она очекује да се на сутрашњем састанку у Београду размијене мишљења о ситуацији којом је мимо процедура именован нови високи представник у БиХ.

Цвијановић је изразила очекивање да политички представници Републике Српске немају различите ставове о том питању.

Она је рекла да је увијек радује састанак са Вучићем и да је то прилика за квалитетне разговоре.

У Београду ће сутра бити одржан састанак предсједника Србије Александра Вучића са предсједницом Српске, предсједником Владе Радованом Вишковићем, предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем, српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, те представницима парламентарних странака у Српској.