latinica  ћирилица
08/06/2021 |  13:55 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Преглед дана: Пресуда генералу Младићу и реаговања (ФОТО/ВИДЕО)

Жалбено вијеће Механизма за кривичне судове у Хагу изрекло је другостепену пресуду некадашњем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, оптуженом за ратне злочине у БиХ од 1991. до 1995. године.

Жалбено вијеће Механизма за кривичне судове у Хагу изрекло је данас некадашњем команданту Главног штаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу другостепену пресуду којом га је осудило на казну доживотног затвора.

Погледајте преглед дана:

18.13 - Ово данас је био озбиљан покушај да се цјелокупна Република Српска прогласи геноцидном, али је пропао, рекао је адвокат Горан Петронијевић.

18.10 - Нијамбе: Наложила бих да се понови суђење Младићу

Судија Приска Матимба Нијамбе, која је имала супротно мишљење од осталих чланова Жалбеног вијећа Механизма за кривичне судове у Хагу које је данас потврдило казну доживотног затвора генералу Ратку Младићу, навела је у издвојеном мишљењу да би она наложила да се Младићу понови суђење пред другим судским вијећем.

17.40 - Требиње: Тробојка са Младићевим ликом

17.24 - Нажалост "путујући циркус" је завршио онако како је и почео, истакао је за РТРС Дарко Младић, син генерала Ратка Младића одмах по изрицању другостепене пресуде генералу Младићу у Хашком трибуналу.

17.08 - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Хашки трибунал другостепеном пресудом генералу Ратку Младићу још једном потврдио улогу антисрпског суда који одговорност за ратне злочине не утврђује према доказима, већ према националној припадности оптуженика.

17.06 - Пресуда генералу Ратку Младићу нема везе са правом и правдом, поручио је Милорад Додик, српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ, одмах по изрицању правоснажне пресуде генералу Ратку Младићу.

16.41 - На програму РТРС-а пратите Отворени програм након изрицања другостепене пресуде некадашњем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу.

16.15 - Жалбено вијеће Механизма за кривичне судове у Хагу изрекло је данас некадашњем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу другостепену пресуду којом га је осудило на казну доживотног затвора.

15.51 - Акредитовани новинари у прес центру у Хагу прате изрицање пресуде

Новинари у Хагу прате изрицање пресуде

15.31 - Изрицање пресуде

15.00 - На програму РТРС-а пратите Отворени програм поводом изрицања другостепене пресуде некадашњем команданту Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу.

14.14 - Инцидент у Хагу; Вербално нападнут Србин

14.10 - У Бањалуци освануо транспарент подршке генералу Ратку Младићу.

13.48 - Данашњим дешавањима у Хагу поново се враћамо у вријеме када је српски народ био "на удару" и наводи да је тај суд створен са намјером да највише оптужених буду Срби, оцијењује спољнополитички аналитичар Обрад Кесић, поводом изрицања другостепене пресуде у Хагу некадашњем главном команданту Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу.

13.03 - У Бањалуци ће данас бити одржана конференција за новинаре лидера СНСД-а Милорада Додика.

12.50 - Хаг: Представници бошњачких удружења ставили ратне заставе на ограду

11.00 - Репортер РТРС-а са Дарком МладићемМој отац је спреман да изађе пред Жалбено вијеће

Фото: РТРС

10.20 - Документарни филм о животу, дјелу, ратном путу и судском процесу генерала Ратка Младића.

08.00 - Отворени програм од 15.00 на РТРС, нашем порталу и Јутјуб каналу.

07.00 - Изрицање пресуде заказано је за 15.00 часова, моћи ће се пратити преко сајта суда, али ће пренос бити одгођен пола сата.

Пресуду ће изрећи пет чланова Жалбеног вијећа које чине четворо судије из Африке и један из Јамајке.