latinica  ћирилица
15/07/2021 |  11:49 ⇒ 12:37 | Аутор: СРНА

Вучић: Војска Србије у сваком тренутку заштитиће своју земљу

Предсједик Србије Александар Вучић је рекао да ће Војска Србије у сваком тренутку бити у стању и имати довољну снагу и силу да заштити и сачува своју земљу.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

- Много ствари још морамо да урадимо, имајући у виду чињеницу да се у окружењу сви драматично наоружавају - рекао је Вучић, након састанка у Генералштабу у Београду са министром одбране Србије Небојшом Стефановићем, начелником Генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем и представницима војног врха.

Он је оцијенио да се Србија налази у веома сложеном окружењу и сложеној политичкој ситуацији и да је управо зато Војска Србије неопходна као гарант очувања мира и стабилности и одвраћања од напада на Србију.

Вучић, који је и врховни командат Војске Србије, истакао је да су сагледане и анализиране способности Војске Србије и шта је то што је неопходно како би се унаприједили борбена готовост и оперативне способности војске.

- Ми се тиме поносимо. Наставићемо са тим не угрожавајући никога, а увијек желећи само да сачувамо мир и размишљамо о економском развоју - нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да вјерује да ће људи бити задовољни огромним улагањима у Војску Србије која нису била од 70-их и 80-их година прошлог вијека, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Много тога још морамо да урадимо, посебно за такозване услове ноћне борбе, набављање додатних оптоелектронских средстава, набављање нових, савремених оруђа и оружја за противваздушну одбрану, Ратно ваздухопловство, али и за даље јачање наших пешадијских јединица - навео је Вучић.

Он је истакао да је на састанку било ријечи и о интензивирању сарадње са фабрикама домаће намјенске индустрије.

- Посебно смо разговарали о додатном ангажману фабрика наше намјенске индустрије, са којима ће Министарство одбране обавити додатне и посебне разговоре. Ми не бјежимо од тога да уложимо значајне суме новца у наредном периоду, али та испорука мора да буде другачија, одговорнија, већа у наредном периоду - рекао је Вучић.

Он је напомеуо да тај економски развој омогућава и бољи статус војника, те да вјерује да ће тај статус бити поправљен и прије краја ове године додатним повећањима примања, али и додатним набавкама војне опреме и наоружања, већом снагом и већом чврстином Војске Србије.