latinica  ћирилица
19/07/2021 |  17:06 ⇒ 22:11 | Аутор: РТРС

У Српску стигло 290.000 доза вакцина (ФОТО/ВИДЕО)

У Републику Српску стигле су нове дозе вакцине против вируса корона.
Стигле вакцине у Српску - Фото: РТРС
Стигле вакцине у СрпскуФото: РТРС

У складишту бањалучког предузећа Крајинагруп, нови контингент вакцина дочекали су предсједник Владе Радован Вишковић и ресорни министар Ален Шеранић.

Стигле вакцине у Српску (Фото: РТРС)

Од овог контигента - 240.000 је кинеског Синофарма и 50.000 руских вакцина Спутњик.

- Једини начин заштите и борбе против вируса корона је вакцина. Циљ је да се у наредних мјесец дана вакцинише што већи број грађана - рекао је Вишковић.

Вишковић је додао да ће наредних дана бити организовани вакцинали пунктови гдје ће грађани моћи да се вакцинишу без позивања и заказивања термина.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је домовима здравља достављено више од 190.000 прве дозе вакцине против вируса корона, а да је више од 101.000 грађана у Српској у потпуности вакцинисано.

Стигле вакцине у Српску (Фото: РТРС)

Испоручених 290.000 доза кинеског и руског произвођача требало би у наредним данима да добију дозволу Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, након чега ће бити распоређене по болницама и домовима здравља у Српској.

Слиједи масовна вакцинација, без заказивања. У свим локалним заједницама организоваће се пунктови.

Вакцине су допремљене у складишту компаније "Крајина група".

Стигле вакцине у Српску (Фото: РТРС)

У Републици Српској настављена је и вакцинација запослених у привреди, а надлежни апелују на грађане да приступе вакцинацији јер осим живота на тај начин штите економију и радна мјеста.