latinica  ћирилица
21/07/2021 |  11:18 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

У Српској настављена масовна вакцинација (ФОТО/ВИДЕО)

Масовна вакцинација наставља се у Републици Српској. У Бањалуци без заказивања, вакцинација првом дозом Спутњика. У Требињу данас и сутра, требало би да буде вакцинисано око 1.140 грађана - вакцинама Синофарм и Фајзер.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

Сви Приједорчани без заказивања могу се вакцинисати Синофармом и Астра Зенеком.

У Институту за јавно здравство данас вакцинисана и посљедња група радника Јавног предузећа Аутопутеви Републике Српске.

Директор Аутопутева Душан Топић истакао је да је ово предузеће током цијеле пандемије строго поштовало препоручене мјере, како би заштитило све раднике, прије свега оне на наплатним кућицама, који су у сталном контакту са возачима.

У Бањалуци настављена вакцинација у банкарском сектору. Данас су се вакцинисали радници "Нове банке", али и сви заинтересовани клијенати ове банке.

Министарка финансија Зора Видовић изјавила је да је циљ Владе да до краја августа сви становници Републике Српске буду вакцинисани против вируса корона.

Видовићева је данас разговарала са руководством Нове банке, у чијим просторијама је на локацији пословне зоне "Инцел" у Бањалуци почела имунизација, а вакцину би требало да прими 100 радника банке и њихових клијената.

Како би што сигурније ушли у нову школску годину, масовна вакцинација свих просвјетних радника. Велика заинтересованст учитеља, наставника, професора!

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је данас да је вакцинација свих просвјетних радника важна активност за ресорно министарство како би заједнички спремно дочекали нову школску годину.

Епидемиолог у Институту за јавно здравство Републике Српске Јела Аћимовић рекла је да је од великог значаја да се што више грађана пријави на вакцинацију, јер се Српска тренутно налази у стабилној епидемиолошкој ситуацији.

Стручњаци још једном истичу, масовна вакцинација је једино оружје у борби против вируса корона.

Поводом дезинформација о процесу набавке вакцина против Ковида-19, које искључиво у сврху властите политичке промоције пласирају појединци из опозиције, Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске обавјештава јавност да је ријеч о наставку кампање свјесног и недопустивог урушавања процеса вакцинације у Републици Српској, саопштено је из Министарства здравља Српске.

Из Министарства здравља још једном позивају запослене у здравственом систему у Српској да се што прије активно укључе у процес вакцинације и промоције вакцинације против Ковида-19 и на тај начин дају свој допринос заштити здравља становништва.