latinica  ћирилица
01/08/2021 |  18:03 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

У току криминалистичка обрада лица лишеног слободе у Прњавору (ВИДЕО)

У Полицијској станици Прњавор, у току је криминалистичка обрада лица П.С. из Прњавора, осумњиченог због убиства у покушају посланика Народне скупштине Миладина Станића.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

Незванично, ријеч је о рођаку Миладина Станића - Петру Станићу.

Из Полицијске управе Бањалука осуђују изјаву Миладина Станића и Српске демократске странке који овај догађај називају "политичким чином", а ријеч је о неријешеним имовинско - правним односима између чланова породице Станић.

Више од 10 пријава између чланова породице Станић запримљено је у Полицијској управи Прњавор у посљедњих годину дана.

У полицији кажу – реаговали су на сваку пријаву из засеока Кремна.

Ријеч је о дугогодишњим неријешеним имовинско правним односима, о којима Миладин Станић јуче није желио да да изјаву полицији.

- У сваком случају кад су утврђени елементи прекршаја или кривичног дјела, ми смо предузимали мјере и радње из наше надлежности на документовању истих. О свим сазнањима смо обавијестили Окружно јавно тужилаштво, подносили извјештаје, исто тако према Основном суду. Ишли смо са захтјевима за покретање прекршајних поступака када год је било елемената према неким од учесника - изјавио је командир ПУ Прњавор Милан Врховац.

Овај проблем, кажу у ресорном општинском одјељењу, постоји од 80-их година, а сама општина први пут је интервенисала 2013. године.

- Ту се само ради о неријешеним имовинским односима, односно прилазу са јавног пута приватним парцелама. Приватним парцелама са јавног пута ту немају сви прилаз, него се мора пролазити кроз нечије двориште - рекао је стручни сарадник у Одјељењу за стамбено комуналне послове и инвестиције, општина Прњавор Далибор Прерадовић.

Миладин Станић данас је био недоступан, а у јучерашњој изјави медијима рекао је да нема неријешених имовинских односа, да је ријеч о политичком обрачуну и да, како је навео, не вјерује ни полицији ни систему.

Из СДС-а саопштено је да су упутили безрезервну подршку Станићу, иначе шефу Клуба посланика те странке у Народној скупштини Републике Српске.

Од надлежних институција затражили су што хитније процесуирање починиоца оружаног напада и Станићеву максималну заштиту у наредним данима.

- Као странка осуђујемо брутални напад и рањавање нашег посланика. Да ли овај напад има и политичку позадину о чему већ сад постоје одређене индиције, одговор треба да дају надлежни органи у најкраћем могућем року - наводе из СДС-а.

ПДП тражи да се до краја разјасни напад ватреним оружјем на Миладина Станића и наводе да, уколико случај има, па и мале примјесе политичког обрачуна, санкције морају бити ригорозне.

Из СНСД-а осудили су покушај да се породични конфликт окарактерише као политички обрачун.

- Одбацујем било какву конотацију да то има политичку позадину. То, наравно није тачно, али ако је господин Станић одлучио да на тај начин покуша да очува своју политичку позицију и значај, онда је то јадно - изјавио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

Миладин Станић, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске, лакше је повријеђен јуче, када је на њега, према незваничним информацијама, пуцао рођак Петар Станић.

Он је осумњичен за убиство у покушају, а након завршене криминалистичке обраде, биће спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.