latinica  ћирилица
19/09/2021 |  17:33 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Нико од Срба неће учествовати у раду ПД ПС БиХ

Уочи сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске порука – нико од Срба неће учествовати у раду овог дома.
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХФото: РТРС

То значи да ће се српски посланици стриктно држати закључака Народне скупштине Републике Српске. Нема учешћа у раду заједничких институција све док наметнути Инцков закон не буде стављен ван снаге.

У сали за засједање Представничког дома неће бити представника Срба. То је, каже српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, јасан политички став.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да посланици ове странке неће учествовати на  сједници овог дома јер, сходно закључцима Народне скупштине Републике Српске, нису стечени услови да се одлучује у Парламенту БиХ.

Шеф српског клуба Ненад Стевандић рекао је да посланици овог клуба сутра неће учествовати на сједници, како не би имала легалитет.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је за РТРС да они остају привржени закључцима Народне скупштине Републике Српске који су јасни.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић тврди да не постоји никакав заједнички формални договор парламентарних странака из Републике Српске о неучешћу на сутрашњем заједању Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.