latinica  ћирилица
21/09/2021 |  10:38 ⇒ 10:42 | Аутор: СРНА

Породица Валтон најбогатија са 238,2 милијарде долара!

Породица Валтон, која је власник малопродајног ланца "Волмарт", најбогатија је на свијету, а њено богатство процијењено је на 238,2 милијарде долара.
Долари (Фото: CC0) -
Долари (Фото: CC0)

Портал "Блумберг" објавио је листу најбогатијих породица из цијелог свијета које се баве различитим пословима.

На другом мјесту по богатству је породица Марс, у чијем је власништву истоимени бренд слаткиша. Њено богатство процијењено је на 141,9 милијарди долара.

Слиједи породица Кох, чије је богатство процијењено на 124,4 милијарде долара. У власништву ове породице је истоимена нафтна компанија.

На четвртом мјесту је породица Хермес, која је власник истоименог бренда луксузних торби. Посједује богатство од 111,6 милијарди долара.

Слиједи их породица Сауд, која влада Саудијском Арабијом, а њено богатство процијењено је на 100 милијарди долара.

Породица Амбани је на шестом мјесту са богатством од 93,7 милијарди долара, а у њеном власништву је конгломерат "Релианс".

Након Амбанијевих слиједи породица Вертхајмер, у чијем је власништву бренд "Шанел". Њени чланови дијеле богатство од 61,8 милијарди долара.

Џонсонови се налазе на осмом мјесту са богатством од 61,2 милијарде долара. У власништву ове породице је финансијска компанија "Фиделити инвестменс".

Слиједи породица Томсон, у чијем је власништву медијска корпорација "Ројтерс". Богатство Томсонових је процијењено на 61,1 милијарду долара.

На 10. мјесту је породица Бохрингер, у чијем је власништву фармацеутска компанија. Њено богатство процијењено је на 59,2 милијарде долара.