latinica  ћирилица
23/10/2021 |  20:53 | Аутор: РТРС

Додик: СДС жели санкције због малих политичких циљева (ВИДЕО)

Челници СДС-а утркују у призивању санкција, па чак и Републици Српској, да би остварили неки мали политички циљ, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, на конференцији за новинаре у Београду.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Није непознато да имам санкције САД, али да, иако пише да ниједан Американац са мном не смије да разговара, имао сам на десетине разговора са важним Американцима у посљедње вријеме - нагласио је Додик.

Он је додао да нису они проблем, него неки који покушавају од тога да праве политике и да шаљу своје велике поруке.

Додик је подсјетио да је на једном састанку 1999. године у Вашингтону тражено да се СДС прогласи терористичком организацијом, али да је то одбио и поручио саговорницима да ће, ако то ураде, напустити све дужности, јер сматра да у српском народу нема терористичких организација.

- Да ли због мене или нечега другог, углавном, никада СДС није проглашен терористичком организацијом, али јесте био под санкцијама. А данас видимо челнике СДС да се утркују како би јавно призивали разне санкције и мени, па чак и Републици Српској да би остварили неки мали политички циљ - нагласио је Додик, послије састанака са Александром Вучићем.

Повезане вијести:

Додик: Варају се ако мисле да ћемо предати Српску; Мир нема цијену (ВИДЕО)

Вучић: Србија ће се супротставити санкцијама, док сам предсједник неће бити блокаде на Дрини (ВИДЕО)