latinica  ћирилица
28/10/2021 |  09:41 ⇒ 09:54 | Аутор: СРНА

Глумци позоришта младих ДИС одиграли представу "И би мрак"

Глумци Позоришта младих ДИС из Бањалуке наступили су са представом "И би мрак" у Дому културе у Прњавору.
Прњавор - глумци Позоришта младих ДИС - Фото: СРНА
Прњавор - глумци Позоришта младих ДИСФото: СРНА

Ријеч је о ауторском пројекту Огњена Богдановића.

Глумица Хелена Миљковић рекла је Срни да се током представе приказује актуелни проблем друштва отуђења младих генерација.

- Сви увиђамо да су се млади употребом савремених средстава комуникације одвојили од културе, све мање посјећују позориште или иду у кино, отуђују се и ми смо приказали како све то изгледа - навела је Миљковићева.

Она је додала да их је прњаворска публика одушевила пријемом и реаговањима, као и да је оцјена од 5.0 коју су добили на крају изузетан осјећај.

Млада глумица Андреа Шурлан рекла је да је цијели креативни процес на стварању представе био веома пријатан, а обрадили су све теме које интересују младе генерације.

- У свакодневном животу сусрећемо се са већином проблема ликова из представе, а иако реагујемо на њих доста различито подједнако нас погађају поједине ситуације приказане на сцени - рекла је она за Срну.

Новак Новаковић појаснио је да је представа рађена пола године током којих су као екипа имали одређених успона и падова, али и да је почетна идеја до краја реализације претрпјела потпуну трансформацију.

Он је навео да је лик који игра у представи доста бунтован, брзо и бурно реагује, потпуно различит од њега приватно.

Представа "И би мрак" изведена је синоћ у оквиру Седме позоришне ревије "Прњавор и пријатељи" чији је организатор Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" Прњавор.