latinica  ћирилица
28/10/2021 |  18:43 ⇒ 18:45 | Аутор: Агенције

Група АБА најавила коначан разлаз

Чланови групе АБА најавили су да ће се, упркос издавању два нова сингла и албума и предстојећој турнеји која ће, како су рекли, "промијенити музичку индустрију", дефинитивно разићи након завршетка турнеје.
АБА - Фото: Тwitter
АБАФото: Тwitter

Анета Фалтског (71), Ана-Фрид Лингстад (75), Бјорн Улвеус (76), и Бени Андерсон (74), који су се први пут разишли 1982. године, одушевили су своје поклонике кад су најавили сензационалан повратак с новим пјесмама након 39 година.

Када је ријеч о првом разлазу чланова групе, Бени Андерсон је рекао: "Никад нисам себи рекао да се АБА никада више неће окупити, али сад вам могу са сигурношћу рећи: то је то".

Истовремено је најавио дуго очекивано поновно окупљање групе. Казао је да је "поново заједничко стварање музике било заиста прекрасно", али да то више не планирају поновити.

Ипак, пред њиховим је обожаватељима турнеја у 2022. години. Албум Аба војаж (Abba Voyage) који након 40 година музичке паузе доноси 10 нових пјесама излази 5. новембра, а карте за пратећу истоимену турнеју, која почиње 2022. године већ су у продаји.

"Војаж" је велики пројекат који укључује намјенски изграђену арену у лондонском Олимпијском парку и моћи ће примити 3.000 људи, затим наступе бенда од 10 чланова уживо, 800 аниматора, као и стварање дигиталних "Абатара" од популарне четворке.

Дигитални аватари изгледају као млађе верзије чланова групе и радиће се о најнапреднијој технологији која се икада досад користила у сектору музике уживо. Обожаваоци ће дефинитивно сазнати о чему се ради 27. маја 2022, кад ће АБА-ин "Војаж" бити отворен у новој лондонској АБА Арени.