latinica  ћирилица
28/10/2021 |  22:21 | Аутор: СРНА

Вулин: Оптужбе против Вучића су монструозне лажи

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин назвао је монструозним лажима тврдње свједока који је на суђењу за злочине у Глини почињене 1991. године оптужио предсједника Србије Александра Вучића да га је тада лично тукао.
Александар Вулин (Фото: starmo.ba) -
Александар Вулин (Фото: starmo.ba)

Коментаришући чињеницу да је тај исказ пренио један број хрватских медија, Вулин је рекао да су лажи о Вучићу доказ да је хрватска служба спремна на све како би дестабилизовала Србију.

Вулин је рекао да ово више нису напади на Вучића већ монструозне лажи које ће се наставити и умножити како се избори буду приближавали.

- Ово је глуп напад и бесмислена лаж. Александар Вучић је 1991. године имао 21 годину, био је студент Правног факултета у Београду и није био члан ниједне политичке странке, а поготово није био никакав функционер. Нема никакву власт, не иде нигдје, вриједно учи и ради у Београду - рекао је Вулин за РТС.

Он је додао да је Вучић први пут на територији Републике Српске Крајине био крајем 1994. или почетком 1995. године, и то у изборној кампањи Српске радикалне странке и у пратњи новинара.

Вулин је оцијенио да је ова лаж доказ да је Хрватска очајна јер не може да прихвати јаку Србију, плашећи се да ће јој преузети примат у региону.

- Александар Вучић је тај који Србију чини довољно јаком да заиста почне да угрожава Хрватску у политичком и економском смислу - рекао је Вулин.

Хрватски медији пренијели су изјаву са суђења Србима осумњиченима за злочине у Глини у којој свједок, према њиховим наводима, тврди да је био заробљен и да га је лично тукао Александар Вучић, кога је оптужио за пријетње и учешће у злочину.

За Вулина је то доказ како се Србима суди у Хрватској, што га, како каже, посебно брине.

- Ако тај човјек није луд, онда је лажни свједок, нема трећег - закључио је министар унутрашњих послова Србије.